Als eerste waren de pupillen 2 en de jeugd aan de beurt. Noa Poot en Sophie Eggink turnden een redelijk wedstrijd. Noa haalde bij sprong waar zij een zeer hoge salto sprong, een mooie score van 13,175. Sophie behaalde haar hoogste score op de balk waar zij een mooie en stabiele oefening turnde.Dit werd beloond met een 13,800, op één na hoogste score uit het veld. Bij de jeugd turnden Kayla de Vos, Elsa Fluks, Aranka Looij en Wendy Kooiman voor een plek in de volgende ronde. Wendy maakte bij sprong een mooie overslag waar zij een 10,600 voor kreeg. Kayla haalde haar hoogste cijfer op balk; 11,400 en Aranka kreeg haar hoogste cijfer op brug, 10,750. Elsa turnde een mooie oefening op vloer en werd beloond met een 11,050 Helaas voor deze meiden was het niet goed genoeg om door te gaan naar het NK. Noa 27e ,Sophie 29e, Kayla 22e, Elsa 26e, Wendy 30e en Aranka 31e.
Bij de junioren en senioren werd Kdo-sport vertegenwoordigd door 10 turnsters. Bij de junioren was het niveau hoog maar de meiden bleven niet achter. Cindy Wieleman haalde de hoogste score uit het veld op balk met een 12,300. Zij werd uiteindelijk 19e. Amy Speelman turnde een redelijk goede wedstrijd en haalde een totaalscore van 43,800 een 11e plek, nét niet genoeg om door te gaan naar het NK. Yoshka Spuij en Xanne Nanuru turnden een schitterende wedstrijd, Yoshka kreeg voor haar overslag hele draai een 12,000 en Xanne Nanuru turnde een strakke vloeroefening die goed was voor een 11,200. Dat zij een goede wedstrijd turnden mag wel duidelijk zijn, Yoshka kreeg de bronzen medaille en Xanne de gouden! Zij zijn tevens door naar het NK. Super gedaan!
Bij de senioren waren wisselende resultaten, Laura Bakker, Inge Slockers wisten helaas niet hoog genoeg te scoren evenals Sandra Jongejan die met haar 15e plek net niet door is. Daniëlle Maas wist de jury wel te overtuigen met haar oefeningen. Door op de balk geen enkele fout te maken kreeg zij daarvoor een 11,400. Zij bereikte een 12e plek, voldoende voor het NK. Chantal van de Klooster turnde ook een goede wedstrijd ondanks een val op vloer. Zij bereikte een 9e plek met 42,750. Anniek Postema had haar dag helemaal. Ze haalde de hoogste score van het veld op sprong met een tsukahara en kreeg daarvoor een 12,150! Ook haar andere oefeningen verliepen vlekkeloos, ze werd beloond met een zilveren medaille en is ook door naar het Nederlands Kampioenschap op 23 april!
Ook op zaterdag 27 maart, maar dan in het verre Dalen werd KDO vertegenwoordigd door onze 1e divisie turnster, Sara Verkerke. Sara turnt dit jaar voor het eerst in de 1e divisie en moest het opnemen tegen een groot aantal talentjes vanuit het hele land. Sara turnde een stabiele wedstrijd, liet 2 prachtige sprongen zien en een mooie brugoefening waar zij zelfs een 13.25 op scoorde. Toch behaalde Sara net niet genoeg punten om door te stromen naar het NK turnen 1e divisie.
Voor de meiden die wel door zijn, heel veel succes tijdens jullie NK!!

 

Categorieën: Turnen

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *